L’espectacle del circ al carrer, una cita ja clàssica a la ciutat a finals d’estiu, torna al barri de La Maurina. De la mà de  l’Associació Tub d’Assaig 7.70, els dies 4, 5 i 6 de setembre, cada tarda, espectacles d’acrobàcies, equilibris i també el bon humor ompliran la plaça de la Xemeneia Almirall (parc de l’Assemblea de Catalunya) per fer les delícies del gran públic assistent a la desena edició del Festival de Circ de Terrassa.

En l’edició d’enguany participen 12 companyies, i s’han programat 7 espectacles “de gran format, amb menys actuacions de solistes”. Així ho ha explicat Enric Petit, director del festival i membre de Tub d’Assaig, en la presentació realitzada avui divendres al Mercat de la Independència. Petit ha destacat la participació de dues companyies franceses d’alt nivell internacional, en la línia que ja s’ha fet en anteriors edicions. Entre aquestes, la Cia Le Contrebande, amb el que suposa “una aposta forta amb un gran desplegament de sis persones a l’escenari”.

Dimecres i dijous, a partir de les 17:30, hi haurà tallers per a aprendre diferents tècniques de circ. Dimecres a les 18 hores, tindrà lloc la lectura de

contes de circ per als més petits, a càrrec del grup Explica’m un conte. Així com una mostra de documents relacionats amb el circ, des del dia 3 al 7 de setembre, a la Biblioteca del Districte 4.

La presentació i amenització del Festival correrà enguany a càrrec del duet Las Polis, compost per Fanny Giraud i Marta Sitjà, que només amb mímica i “sense text, se’n surten per presentar tots els espectacles!, ha explicat l’Enric. Las Polis van guanyar el Premi Internacional de Freiburg com a millor espectacle de carrer al 2016.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa Amadeu Aguado, ha expressat que després de 10 anys de celebració del Festival, s’ha aconseguit “posar el circ en el centre de l’àmbit cultural de la ciutat, de forma que la cultura no s’atura”. Des de l’Associació de Veïns i Veïnes de La Maurina, la Fina García ha agraït “l’organització del festival en un espai ja consolidat”, des de ja fa nou edicions, i que espera que “se celebri durant molts anys més al barri”. A la vegada, ha convidat a la gent “a que participi i s’impliqui en la vida social del barri assistint a un festival com aquest”.

(Text cedit per Malarrassa)